Schaatsen op Ankeveense Plassen

Waarkanikschaatsen.nl houdt de actuele status in 2024 van het ijs in Ankeveense Plassen in de gaten. De score hieronder geeft weer of het ijs goed genoeg is om te kunnen schaatsen in Ankeveense Plassen.

Schaatsen op de Ankeveense plassen is een unieke ervaring. De plassen zijn een groep van plassen in de provincie Noord-Holland. Ze liggen ten zuiden van de stad Amsterdam en ten noorden van het dorp Ankeveen. De plassen zijn ongeveer 15 kilometer lang en 5 kilometer breed.

De Ankeveense plassen zijn een populaire bestemming voor schaatsers, vooral als het ijs dik genoeg is. Het ijs is hier vaak van goede kwaliteit, omdat de plassen ondiep zijn.

De omgeving van de Ankeveense plassen is ook prachtig. Je kunt schaatsen langs rietkragen, bossen en weilanden. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés waar je kunt opwarmen met een kopje warme chocolademelk of een kopje koffie.

Schaatsen op de Ankeveense plassen

Als je wilt gaan schaatsen op de Ankeveense plassen, is het belangrijk om te controleren of het ijs veilig is.

Als het ijs veilig is, kun je je schaatsen aantrekken en gaan genieten van het schaatsen op de Ankeveense plassen. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Tips voor de Ankeveense plassen

  • De Ankeveense plassen zijn een populaire bestemming voor schaatsers, dus het kan druk zijn. Wees voorzichtig en laat anderen voorgaan.
  • De plassen zijn ondiep, maar er kunnen toch gaten in het ijs zitten. Wees voorzichtig als je in de buurt van de randen van de plassen schaatst.
  • Er zijn verschillende routes die je kunt volgen. Je kunt bijvoorbeeld de hele plas rondschaatsen, of een rondje maken langs de rietkragen.
  • Er zijn verschillende plekken waar je kunt pauzeren. Er zijn verschillende restaurants en cafés langs de oevers van de plassen.

Ben je ter plaatse geweest? Geef hieronder het ijs een score

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen 0

Nog geen beoordeling

Schaatservaring

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ankeveense Plassen op de kaart

Waar kan ik schaatsen

Op deze website vind je schaatsplekken waar je op natuurijs kunt schaatsen door heel Nederland.